Opakowanie: 500g
Nierafinowany cukier trzcinowy z melasą wyróżnia się od tradycyjnego, białego cukru nie tylko ciekawszym smakiem i brązową barwą, ale również wysoką zawartością cennych składników mineralnych.
W szczególności cukier trzcinowy stanowi bogate źródło żelaza, wapnia, potasu, magnezu i fosforu.
Cukier trzcinowy, zdrowszy od cukru białego, nadaje się zarówno do wypieków, deserów, jak i słodzenia napojów takich jak kawa czy herbata. Przygotowywanym potrawom i napojom nadaje delikatny i pełny smak o lekko karmelowych nutach. Cukier trzcinowy to ważny element kuchni osób dbających o linię.
Skład:
Wartość odżywcza w 100g
Wartość odżywcza w 100g | 1700kJ/400 kcal |
Tłuszcz | 0g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0g |
Węglowodany | 100g |
w tym cukry | 100g |
Białko | 0g |
Sól | 0g |