Pro Naturaw zgodzie z naturą
+48 600 35 28 35

Cukier brązowy z melasą trzcinową 

Opakowanie: 500g


Nierafinowany cukier trzcinowy z melasą wyróżnia się od tradycyjnego, białego cukru nie tylko ciekawszym smakiem i brązową barwą, ale również wysoką zawartością cennych składników mineralnych.

W szczególności cukier trzcinowy stanowi bogate źródło żelaza, wapnia, potasu, magnezu i fosforu.

Cukier trzcinowy, zdrowszy od cukru białego, nadaje się zarówno do wypieków, deserów, jak i słodzenia napojów takich jak kawa czy herbata. Przygotowywanym potrawom i napojom nadaje delikatny i pełny smak o lekko karmelowych nutach. Cukier trzcinowy to ważny element kuchni osób dbających o linię.

ZamówPowrót

Wartość odżywcza w 100g:


Wartość energetyczna

1700kJ/400 kcal


Tłuszcz

0g


 w tym nasycone kwasy tłuszczowe

0g


Węglowodany

100g


 w tym cukry

100g


Białko

0g


Sól

0g