Cukier brązowy z melasą trzcinową
Opakowanie: 500g
Nierafinowany cukier trzcinowy z melasą wyróżnia się od tradycyjnego, białego cukru nie tylko ciekawszym smakiem i brązową barwą, ale również wysoką zawartością cennych składników mineralnych.
W szczególności cukier trzcinowy stanowi bogate źródło żelaza, wapnia, potasu, magnezu i fosforu.
Cukier trzcinowy, zdrowszy od cukru białego, nadaje się zarówno do wypieków, deserów, jak i słodzenia napojów takich jak kawa czy herbata. Przygotowywanym potrawom i napojom nadaje delikatny i pełny smak o lekko karmelowych nutach. Cukier trzcinowy to ważny element kuchni osób dbających o linię.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna
1700kJ/400 kcal
Tłuszcz
0g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0g
Węglowodany
100g
w tym cukry
100g
Białko
0g
Sól
0g