Makarony

Naturalne makarony ekologiczne

Jeśli jesteście Państwo smakoszami kuchni włoskiej lub polskiej, ale chcielibyście Państwo dać odpocząć swoim żołądkom od ciężkich, tradycyjnych makaronów, warto zaufać polskiemu producentowi makaronów. Pro Natura – producent makaronów ekologicznych – produkuje wyłącznie najwyższej jakości, naturalne makarony ekologiczne. Do produkcji makaronu tego typu używane są wyłącznie surowce pochodzące z atestowanych upraw ekologicznych.

Do czego przyda się naturalny makaron ekologiczny?

Jeśli jesteście Państwo smakoszami kuchni włoskiej lub polskiej, ale chcielibyście Państwo dać odpocząć swoim żołądkom od ciężkich, tradycyjnych makaronów, warto zaufać polskiemu producentowi makaronów. Pro Natura – producent makaronów ekologicznych – produkuje wyłącznie najwyższej jakości, naturalne makarony ekologiczne. Do produkcji makaronu tego typu używane są wyłącznie surowce pochodzące z atestowanych upraw ekologicznych.

Rodzaje oferowanych naturalnych makaronów ekologicznych marki Pro Natura

W ofercie producenta makaronów ekologicznych znajdziecie Państwo makarony naturalne, pochodzące z polskich mąk. Wśród nich polski producent makaronu proponuje makarony z surowców naturalnie niezawierających glutenu, które mogą być stosowane w diecie bezglutenowej. Producent makaronów Pro Natura zapewnia, że wszystkie oferowane makarony są wolne od GMO. Producent makaronu proponuje szeroki wybór asortymentu: od naturalnego i ekologicznego makaronu razowego żytniego, poprzez makaron gryczany, jaglany, jęczmienny, kukurydziany, orkiszowy, owsiany, aż po makaron sojowy.

Z czego powstaje i jak wygląda produkcja naturalnego makaronu ekologicznego?

Zainteresowanie produkcją makaronu sięga starożytności. W przypadku producenta makaronu Pro Natura, produkcja makaronu ekologicznego odbywa się za pomocą noży stolnicy i wałka. Do produkcji naturalnego makaronu ekologicznego firma Pro Natura stosuje pochodzące z zaufanych, ekologicznych gospodarstw jajka od kur hodowanych na zielonej trawie, krystalicznie czystą wodę poddawaną filtracji, jak również kurkumę – zdrową przyprawę stosowaną już od starożytności, zwłaszcza w południowo-wschodnich terenach Azji. Na początku wszystkie suche składniki naturalnego makaronu ekologicznego trafiają na stolnicę. Sieka się je nożem, stopniowo dolewając wody. Następnie, gdy ciasto makaronowe zyska odpowiednią konsystencję, zagniata się je na stolnicy, po czym rozwałkowuje i kroi – nożem lub za pomocą specjalnej maszynki do robienia makaronu. Dzięki temu wychodzą dowolne kształty i wielkości pojedynczych nitek, kolanek, wstążeczek, rurek i innych rodzajów makaronów. Następnie gotowy makaron jest suszony i pakowany w równie ekologiczne jak wykorzystane do produkcji składniki opakowania, w których naturalny makaron pozostaje bezpieczny i wciąż zdrowy.