Makaron kukurydziany (nitka)
Opakowanie: 400g
Wiele osób, które przechodzą na dietę bezglutenową, często z rozpaczą myślą o tym, czym zastąpić ulubione potrawy. W zdecydowanej czołówce tych dietetycznych rozważań znajduje się makaron, który dość jednoznacznie kojarzy się z niewskazaną dla osób cierpiących nietolerancję glutenu pszenicą. Na szczęście na rynku można znaleźć wiele rodzajów makaronów bezglutenowych!
Jednym z najpopularniejszych, najtańszych i najłatwiej dostępnych jest makaron wytwarzany z mąki kukurydzianej. Dostępny w naszej ofercie makaron kukurydziany nie tylko obfituje w charakterystyczne dla kukurydzy, dobre dla naszego organizmu pierwiastki, czyli potas oraz żelazo, ale dodatkowo jest obłędnie smaczny i niewiele różni się od zwykłego makaronu!
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna
1548 kJ/ 365 kcal
Tłuszcz
3,27 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,44 g
Węglowodany
76,40 g
w tym cukry
1,41 g
Białko
6,37 g
Sól
0,05 g